sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Kajaanin radikaalivasemmiston opintopiiri

Kajaaniin on perusteilla vasemmistolaisten ja marxilaisten opintopiiri. Opintopiirin tarkoituksena on antaa pohjaa marxilaiselle teorialle. Opintopiiristä aiheet vaihtelevat suorasta toiminnasta, kansalais aktivismiin ja siitä marxilaiseen kirjallisuuteen. Opinto kerrat eivät välttämättä aina ole pelkästään kirjojen parissa pänttäämistä vaan myös konkreettista "aktivismia" kuten barrikaadien rakentamista ja graffitti koulutusta ja leffailtoja, joiden pohjalta pohdimme ja teemme johtopäätöksiä maailman nykytilasta jne.

Opintopiiristä saa helposti kuvan että se olisi jonkinmoinen "kirjakerho". Meidän tarkoituksena olisi ennemminkin synnyttää keskustelua ja herättää tietoisuutta.

Kajaanin radikaalivasemmiston opintopiiri on saannut vaikutteita Oulun radikaalivasemmiston opintopiiristä, joka onkin onnistuneesti toiminut Oulussa jo jonkin aikaa. Radikaalivasemmiston opintopiirin ovat Oulussa järjestäneet mm. Äksöniä-verkoston aktiivit kuten Juha Tapio ja Katriina Oinas. Alustavia keskusteluja on käyty jos joku Oulun opintopiiristä tulee Kajaaniin ensimmäiseen opintopiirin kokoontumiseen.

Kajaanin opintopiirin järjestäjinä tulee luultavasti olemaan aluksi yksityiset henkilöt, Kajaanin KomNL, DSL ja ehkä jollain tasolla myös SKP.

Opintopiirin ohjelma ja aikataulu ovat vielä työnalla ja työryhmä kokoontuu jo tässä kuussa. Opintopiiri olisi tarkoitus käynnistyä viimeistään ensvuoden alussa(Tammikuu tai Helmikuu?).

Jos on kiinnostusta lähteä mukaan opintopiirin valmisteluihin tai muuten vain olla mukana, ottakaa yhteyttä kajaani@komnl.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti